Leven volgens de maan deel I

*Tera Mai™ Reiki *Aura & Chakra Healing

Leven volgens de maan deel I

Al heel lang wil ik een blog schrijven over hoe je je leven kunt inrichten volgens de maan cyclus. De reden waarom ik het tot nu, niet geschreven heb is dat ik je zoveel wil vertellen over de maan! Dit is gewoon zoveel info, dat lukt niet in 1 blog. Ik heb besloten om gewoon ergens te beginnen en dit blog deel 1 te noemen. Deel 2 en verder volgen…

Om mij heen zie ik zo veel vrouwen zichzelf tekort doen qua energie. Zij leven in een door mannen gedomineerde wereld naar de zonnecyclus. Dat wil zeggen, er is een dag en er is een nacht. We zijn wakker en we slapen wanneer het donker is. En dat iedere dag, dag in dag uit, maand in maand uit. Net als een man dat doet. En langzaam, heel langzaam zie ik dat vrouwen uitgeput raken. En waarom? Omdat zij niet leven volgens de maancyclus.

Wat is een maancyclus? Ik hoef niemand uit te leggen dat de maan zo krachtig is dat het zorgt voor eb en vloed. De energie van de maan doet dus veel met je lichaam, wat voor tenminste 70% uit water bestaat. Velen weten dat je verschillende fasen hebt van de maan. Voor nu noem ik de wassende maan, volle maan, afnemende maan en nieuwe maan. Al deze fasen beschikken over een bijzondere energie.

Wassende maan, laat ik daar bij beginnen. De maan komt weer op en in de lucht zie je de maan steeds voller en voller worden. De energie neemt steeds meer toe. De energie wordt krachtiger en krachtiger. Totdat de maan in zijn volle glorie en schoonheid te aanschouwen is. De maan is prachtig en de energie is op zijn krachtigst. Na deze bloei periode, neemt de maan af. Alsof de maan terug wil kruipen in zijn schulp. De energie wordt minder en minder. Er ontstaat een fase van rust en stilte. Dit neem toe net zolang de maan even niet zichtbaar is. De periode van stilte is aangebroken en de nieuwe maan is een feit. De nacht is donker en zwart.

Mmm, dit doet me aan iets denken. Wellicht had jij het ook al bedacht! De menstruatie cyclus van een vrouw. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat we ons eerst top voelen. We hebben energie, we kunnen wel de hele nacht doorwerken en vinden onszelf mooi. (wassende maan) en op onze top pieken we en vindt de eisprong plaats. We zijn prachtig en vruchtbaar en lijken de hele wereld wel aan te kunnen (volle maan) Maar daarna voelen we ons een beetje slomer worden, misschien wat verdrietig of zelfs wat depri. Het lijkt ineens allemaal niet meer zo goed te lukken (afnemende maan) totdat we ongesteld worden en stil worden in onszelf waarbij we het liefst met warme chocola en een dekentje op de bank ons terugtrekken (nieuwe maan).

Juistum, in een zonnewereld met alleen een dag en een nacht ritme, moeten wij vrouwen dagelijks blijven pieken. We werken met deadlines, iedere woensdag middag zijn we taxi voor de kids en we sporten iedere dinsdag avond even zwaar zonder ook maar een oefening aan te passen en toe te geven aan onze maancyclus. Klinkt het dan niet heel logisch dat vrouwen die niet toegeven aan de maancyclus, op den duur volledig uitgeput raken?

Wat doen vrouwen zichzelf aan en waarom mogen zij niet leven volgens de maancyclus? Nu weet ik ook met een draaiend gezin en werk dat je er niet aan ontkomt, maar ik weet wel dat de manier waarop ik dingen doe dat ik daar invloed op heb. Ik zal je wat voorbeelden geven: Wanneer het nieuwe maan is ben ik druk met dingen bedenken en opzetten voor mijn bedrijf. Ik zet vast van alles klaar met latere data. Mijn yoga oefeningen zijn zwaar. Dit bouwt zich op tot volle maan. Daarna trek ik mij langzaam terug. Deed ik eerst boodschappen tussen de bedrijven door, vraag ik het deze periode aan mijn man. Ik bedenk even geen nieuwe dingen meer maar werk uit wat ik daarvoor heb opgezet. Mijn yoga oefeningen worden minder zwaar. Ik neem meer rust en hoef niet meer te pieken. Dit bereikt zijn top met nieuwe maan. Dan mag ik best een avond op de bank mijn boek lezen. Mijn man met zijn zonnecyclus mag dan bepaalde dingen over nemen. Dit maak ik bespreekbaar zodat er begrip en bewustwording ontstaat.

Weet je wat ik trouwens een leuk weetje vindt? Wanneer een vrouw in balans is (en niet aan bv de pil) dan zal zij menstrueren rondom nieuwe maan. Het kan een paar dagen ervoor zijn, of een paar dagen erna. Dit heet de witte maancyclus. Menstrueer je juist bij volle maan, dan wordt dit de rode maancyclus genoemd.

Waarom je de ene of de andere cyclus hebt, daarover ga ik je nog veel meer vertellen. Net als welke voeding je het beste kunt eten in welke periode. Kortom, ik raak nog lang niet uitgeschreven over het leven volgens de maan!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: