Tweeboomlaan Hoorn
info@centaur.site

Achtergrond info Two Moons

*Tera Mai™ Reiki *Aura & Chakra Healing

De healings groep die ik heb opgericht, heeft niet zonder reden de naam “Two Moons” gekregen. In het onderstaande stuk zal ik je meenemen in mijn kennismaking met deze zeer bijzondere American Indian.

Net als velen ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van de Native Americans oftewel de American Indians zoals deze bevolkingsgroep zichzelf liever wil noemen. Edward S. Curtis geboren in 1868 is een fotograaf die heel goed besefte dat deze groep zou verdwijnen op de manier zoals hij dit kende. Hij won het vertrouwen van verschillende stammen en heeft ze mogen vastleggen voor zijn camera. De meeste foto’s die wij kennen, zijn afkomstig van zijn hand.

In een van de prachtige boeken van Curtis die ik in mijn bezit heb, is een foto opgenomen van Two Moons. De Chief van de Cheyennes. Hij speelde een belangrijke rol in de laatste oorlogen met de Amerikanen. Uiteindelijk heeft Two Moons opgetreden als een, wat we vandaag de dag, mediator zouden noemen. Hij heeft daarbij altijd respect gehad voor de Amerikanen.

In mijn praktijkruimte mocht er natuurlijk een ingelijste foto van Two Moons niet ontbreken. Maar ineens was daar tijdens mijn healing sessies, Two Moons himself. Hij legde contact, gaf advies over de behandeling, of vertelde iets van de cliënt. En hij gaf me mijn indianen naam. Waar ik hem heel dankbaar voor ben. Het mooie is dat hij zich ook liet zien aan cliënten. Zij konden hem omschrijven en gaven aan dat hij erg prettig voelde.

Sinds dien is Two Moons, die eigenlijk Ishaynishus heet, regelmatig bij me wanneer ik healing geef of gewoon voor de gezelligheid.

Ik probeer uit te zoeken waarom deze American Indian zo genoemd is. Het antwoord kan ik nog niet geven. Inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat er theorieën zijn dat de aarde ooit twee manen had. Hier is veel over terug te vinden.

Anyway, alles op zijn tijd. Ik geniet ondertussen van de contacten die ik mag hebben met deze prachtige spirit.

%d bloggers liken dit: